نقد و بررسی

نقد چندمنظوره | شماره سه

نقد چندمنظوره کمپین لیموناد سن ایچ

تو این بخش، کمپین‌ها و تبلیغات روز ایران را از چند منظر با همراهی نیلوفر ارشدی،یاسمن کریم‌پور،رضا سعیدی و سجاد حاجیلو نقد و بررسی می‌کنیم. تو شماره سوم جدیدترین کمپین سن ایچ برای محصول «لیموناد» را نقد چندمنظوره کنیم. کمپینی که مدتی است در تابلوهای سطح شهر اکران شده و مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه نقد و بررسی تیم نقد چندمنظوره را می‌بینیم.

نیلوفر ارشدی | مدیر برند و استودیو هلدینگ ارتباطات بازاریابی و تبلیغات مات

وقتی همه چیز یک طرح محتاط و محترمانه باشد چنین اتفاقی می افتد!

طرح لیموناد سن ایچ نه خوب است نه بد. طراحی با تاکید بر رنگ سبز محصول، بیشتر به سمت سلامتی سوق پیدا می‌کند. شاید بهتر بود در پس زمینه از رنگ های سردتر استفاده شود که در این گرمای بیش از حد تابستان امسال، یک طرح هوس انگیز باشد، اما خیلی محترمانه فقط محصول را معرفی می‌کند. شعار هم در همین موقعیت قرار دارد، از تکنینک هم قافیه بودن استفاده شده که در اصل بیشتر لحن دستوری دارد، چون برای به یاد ماندنی شدن یک محصول دلیلی بیشتر از قافیه لازم داریم. اما باز هم به نظرم همه چیز محترمانه و تمیز است، شبیه خود کارکتر برند.

 

سجاد حاجیلو | معاون توسعه کسب‌وکار و بازاریابی فرش حیدریان

این !!! کدوم لیموناد می‌مونه به یاد؟ اگه واقعا (این) لیموناد قراره به یاد بمونه، پس چرا اگه لوگوی برند از بیلبورد حذف بشه ممکنه اون لیموناد همیشگی بیاد به یاد؟! مخصوصا در استرابردها که عکس کامل محصول مشخص نیست. اگه اینقدر از محصول مطمئن هستیم و از تکنیک promis brand استفاده می‌کنیم ، بهتر بود بسته بندی محصول تداعی کننده محصول رقیب نباشه و یا اگه به محصول خودمون اینقدر مطمئن هستیم تو بسته بندی محصول یکم خلاقیت بیشتری به خرج می‌دادیم! تصویر انتخابی می‌تونست با خلاقیت بیشتری داشته باشه که بتونه مخاطب هدف بیشتر با خودش همراه کنه! پس در یک نگاه می‌تونیم در مورد این کمپین بگیم که :

اسلوگان خوب + تصویر معمولی + بسته بندی ضعیف

از موارد تبلیغاتی و تکنیک کار بگذریم و از منظر کسب‌وکار بخواهیم به این کمپین نگاه بندازیم؛ باید منتظر حضور محصول در قفسه‌های فروشگاه، جنگ با رقبا و بازخورد مصرف کنندگان باشیم تا ببینیم با تولیدکننده محترم هم نظر هستند یا خیر و اینکه اگه قرار به یاد بمونه با چه خصوصیتی در ذهن ها موندگار میشه ( مثبت ، منفی ) در انتها ، عکس العمل برند رقیب هم در مواجه با این کمپین در نوع خودش جالب بود! دوستان یکم زود و بدون استراتژی در حال تولید محتوا و پاسخ دادن به این شعار هستند، و از این نکته غافل هستند که همیشه وجود رقیب درخور برای انحصار زدایی مورد نیازه، که مخاطب هم حق انتخاب و هم امید به بهبود محصولات داشته باشه!

 

یاسمن کریم‌پور | مشاور استراتژی و برندینگ فریلنسر

آگهی خوش‌آب‌ورنگ سن‌ایچ برای محصول لیموناد این روزهای بسیار گرم به تابلوهای شهری حال‌وهوایی دیگر بخشیده است. آگهی وربال با کپی ساده‌ای که می‌گوید: این لیموناد می‌مونه به یاد، در کنار شعار سن‌ایچ و دیگر هیچ، گویی آمده است تا کار را برای مخاطب تمام کند و به او بگوید انتخابی جز این محصول ندارد. فضای سبز و لیمویی‌رنگ آگهی به‌خوبی با محصول تطابق دارد و پیام خود را به شفاف‌ترین شکل ممکن منتقل می‌کند. اما برای منِ استراتژیست پرسشی بر جا می‌ماند: هدف سن‌ایچ برندینگ است یا معرفی محصول؟ این سوال را مطرح می‌کنم چون سن‌ایچ در محصول لیموناد رقیب مهم و سرسختی چون زمزم را در بازار دارد. رقیبی که هم سهم بازارش مناسب است و هم به لحاظ بصری به آگهی سن‌ایچ شباهت دارد. بسیار احتمال دارد که مخاطب سرشلوغ و فراموشکار لیموناد سن‌ایچ را در شلف با زمزم اشتباه بگیرد. قصد دارم بگویم اگر هدف سن‌ایچ برندسازی برای خود در محصول لیموناد است، هنوز راه درازی را در پیش دارد، اما در معرفی محصول به شرط آن‌که فروش را به رقیب نبازد، موفق عمل کرده است.

 

رضا سعیدی | معاون دیجیتال مارکتینگ کانون ایران نوین

اگر این کمپین رو به دو بخش کلامی و بصری تقسیم کنیم، شعار “این لیموناد می‌مونه به یاد”، ریتمیک و کاملاً مناسب این کمپین است. اما در بعد ویژوال، با این‌که خودم طرفدار سادگی هستم، تصویری که می‌بینیم معمولی و بدون اشاره به وجه تمایز محصول یا برند است. اثری از برند سن‌ایچ در تصویر دیده نمی‌شود و با توجه به آرت‌ورک‌های خلاقانه‌ای که از سن‌ایچ دیدیم، انتظار می‌رفت زمان بیشتری برای این بعد کمپین گذاشته شود. در نهایت فکر می‌کنم، بعد ویژوال این کمپین، نمی‌مونه به یاد و بخش کلامی از بعد ویژوال پیشی گرفته است.

One Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button